Gers! Magazine van en voor Rotterdam | Het Rotterdams Warenhuis

Gers! Magazine is van iedereen

Een aantal jaar geleden werd Gers! Magazine opgericht door Edwin Veekens, Arjen van Riel en Wouter van Lieburg. Om het imago van de stad te verbeteren. Rotterdam is eigenlijk een hele leuke en toffe stad maar dat wordt vaak niet genoeg gezien. Staat bekend als de stad zonder hart, dat tegendeel wilden de mannen graag bewijzen. We hebben zoveel met z’n allen weer opgebouwd en dat mag gezien en gewaardeerd worden. Het magazine moest hier een platform voor worden, een cadeau aan de stad.
Veel met elkaar samen werken; handen uit de mouwen.
Nu, een aantal jaar later gaat het heel erg goed met de stad: creatieve concepten en initiatieven schieten als paddestoelen uit de grond, huizenprijzen rijzen de pan uit, toeristen komen in grote getalen de markthal bewonderen, delen in de stad zijn gerenoveerd en dit houdt niet op: de Coolsingel is de komende jaren op de schop voor een grote transformatie.

Creatieve Rotterdammerts

Gers! Magazine wordt gemaakt door een team van creatieve vrijwilligers: fotografen, journalisten en Rotterdamse ondernemers. Een Rotterdams platform. Met elkaar verzamelen ze mooie verhalen, en in Rotterdam zijn er meer dan genoeg om te vertellen. Gers! Magazine is er om al die mensen een podium te geven, de makers en de verhalen, samen vormen zij de stad. Het magazine heeft op Social Media een hoge betrokkenheid: op Facebook en Instagram deelt Gers! dagelijks de mooiste foto’s van Rotterdam die door iedereen ingezonden kunnen worden.

Gers is positief geladen

Gers is een typisch Rotterdams woord, dat vooral in het vocabulaire van de oudere Rotterdamse generatie bekend is. leuk, tof, mooi: you name it. In ieder geval positief geladen: om trots op te zijn! Jules Deelder stelt dat het woord afkomstig is uit het bargoens dat synoniem staat voor dieventaal. Als we het ABC van Herco Kruik induiken is de definitie ‘gaaf’.

Gers! Feestje

Er is een andere dynamiek in de stad, dat is te zien én te voelen. Rotterdam trekt bedrijven aan; steeds meer bedrijven willen zich er vestigen. Gers! Magazine organiseert rondom iedere nieuwe editie een grote lancering waarbij al deze bedrijven welkom zijn.
Netwerken op een gezellige lokatie in de stad. De naamsbekendheid van het Gers! Magazine is groot, en er is door de jaren heen een hechte en betrokken community gevormd van mensen die het gevoel delen. Zou jij je hier ook bij willen voegen? Dat kan hier.

Zoekie wat te lezen? Alle edities van Gers! Magazine zijn exclusief te bestellen bij Het Rotterdams Warenhuis.