Herco Kruik | Het Rotterdams Warenhuis

Herco Kruik: Rotterdammer pur sang

Het accent van Herco Kruik windt er geen doekjes om: deze man is een Rotterdammer van het zuiverste ras. Herco is schrijver, uitgever en stadsgids. Tijdens deze uiteenlopende werkzaamheden staat er één thema centraal: zijn ultieme stad.
Manhattan aan de Maas. Zijn nieuwsgierigheid naar informatie over Rotterdam is uitgegroeid tot een fascinatie waar hij iedere dag met veel passie vroeg zijn nest voor verlaat. Hij verzamelde talloze Rotterdamse bijnamen, wat ertoe leidde dat hij zelf ook een mooie bijnaam kreeg: de bijnamenburgemeester. Een waardige titel.

Tour door Rotterdam met Herco Kruik

Rotterdammers hebben graag voor alles en iedereen een bijnaam en daar heeft Herco een zelfstudie van gemaakt. Sinds enkele jaren geeft Herco unieke rondleidingen door Rotterdam met een ouderwetse jaren 30′ tram, fietsend of te voet. Hij neemt je mee in de geschiedenis én toekomst: zijn Rotterdam is een multiculturele, echte en nuchtere stad.Oude en nieuwe architectuur passeren de revue waarbij hij een spoedcursus Rotterdamse bijnamen combineert. De tour is niet alleen gericht op toeristen, in tegendeel, Herco gaat graag met Rotterdammers op pad om ze te verrassen. Afgezien van de koopgoot zijn er misschien wel fantastische kunstwerken waar je onbewust al jaren langsfietst: Herco verteld je het verhaal erachter én de bijnaam. Locals leren hun stad nog beter kennen en andersom vertellen zij vaak ook leuke nieuwe feitjes en anekdotes. De Rotterdamse bijnamen-tour is een authentieke beleving vol humor, – af en toe een beetje schunnig en plat – dat hoort nou eenmaal bij de Rotterdammer.

Herco Kruik schrijft Rotterdamse boekjes

Al de Rotterdamse kennis die Herco over de jaren heeft opgedaan is hij gaan bundelen tot een aantal pocket boekjes. Uiteraard zijn alle Rotterdamse bijnamen bij elkaar gebracht: naast bekende namen als de koopgoot, de kuip en de zwaan staan er een heleboel originele bijnamen in. Daarnaast is er ook het Het Rotterdams ABC, Rotterdam heeft hiermee zijn eigen woordenboek.
Humor uit Rotjeknor is meer dan een moppenboek. Het zit vol met geinige citaten, spreekwoorden en mooie gedichten. Tip van ons: doe een boekie cadeau! Gegarandeerd lachen geblazen.

Wist u dat… Herco Kruik uitgever is?

Herco is eigenaar van de Wist u dat… Uitgeverij. Deze uitgeverij is sinds enkele jaren verantwoordelijk voor de productie van de populaire Rotterdam Scheurkalender. Deze kalender staat vol met leuke citaten & oneliners, Rotterdamse uitdrukkingen, wist-je-datjes, anekdotes en meer. Hiernaast is er ook een online scheurkalender beschikbaar, abonneer je gratis op Scheurmail, ook is hier een rondleiding door Rotterdam te boeken. Meer over de uitgeverij van Herco lees je hier.