Maasstroompjes, de heerlijke ambachtelijke koekjes uit Rotterdam zijn terug van weggeweest. De kleindochter van bakker Slob blies de koekjes nieuw leven in.
Het gevoel dat je krijgt wanneer je een maasstroompje eet is zeldzaam: je waant je even terug in de tijd, op de koffie bij oma. Naast je bakkie pleur in een ouderwets porseleinen kopje, wordt er ook wat te snoepen op de salontafel gezet: een lekker kaakie bij de koffie. Genieten van een ambachtelijk koekje, toen was dat nog heel gewoon.
Banketbakker Slob was voor de oorlog trotste eigenaar van een prachtige zaak op de Nieuwe Binnenweg. Samen met zijn vrouw runde Gerrit de boel met passie. In 1934 besloten ze mee te doen aan de prijsvraag voor een Rotterdams koekje, met succes: Gerrit won met zijn maasstroompjes de prijs. Even later brak de oorlog uit: dat betekende het einde voor de banketbakkerij. Pas jaren na het overlijden van haar opa, vertelde de moeder van Inge haar het verhaal van de maasstroompjes.
Inge was geïnspireerd door dit bijzondere familieverhaal en besloot even later haar droom te volgen: ze stopte met haar baan en stopte al haar passie in het maasstroompje – nieuwe stijl. Na lang experimenteren met haar moeder als jury, legde ze uiteindelijk het recept aan een meesterbanketbakker voor. Hierna besloot Inge er helemaal voor te gaan, ze zou er alles aan doen om het familie-erfgoed in ere te herstellen. Het maasstroompje kreeg een mooie verpakking, logo en website. De maasstroompjes vliegen als warme koekjes over de toonbank en zijn geliefd bij velen. Zelfs burgemeester Aboutaleb zet het koekje in als relatiegeschenk!
Met het maasstroompje blijft geluk nog net zo gewoon als toen. De lekkere Rotterdamse koekjes zijn origineel als relatiegeschenk, cadeautje voor je schoonmoeder, in een kerstpakket of om je die lieve oma eens te bedanken. Een mooi ouderwets trommeltje
met maasstroompjes bestel je hier.