Rotterdammertjes | Het Rotterdams Warenhuis
Olaf Ouwerkerk

Oorsprong van Rotterdammertjes

Rotterdammertjes vinden grappig genoeg hun oorsprong in Den Haag. ‘Ja, dat klopt! Het idee borrelde op na een etentje in een klein Haags restaurant’, vertelt Rotterdammer Olaf Ouwerkerk, bedenker van het snoepje. ‘Bij de rekening kreeg ik twee Haagsche Hopjes, een snoepje dat iedereen kent. Wat gek eigenlijk dat mijn stad Rotterdam geen snoepje heeft, dacht ik toen.’

Dat idee liet Olaf niet meer los.  ‘Hoe tof zou het zijn als ik een echt Rotterdams snoepje kon bedenken en maken! Hoe vaker ik het er met anderen over had, hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat zo’n Rotterdams snoepje er gewoon moest komen.’

Maar hoe zou die dan moeten smaken? En hoe zou zo’n snoepje eruit moeten zien? Olaf experimenteerde, proefde, en ging op zoek naar het snoepje dat het uitgesproken karakter van Rotterdam typeerde.

In juli 2017 ging het eerste doosje over de toonbank. Rotterdammertjes, de bouwstenen van Rotterdam waren vanaf dat moment een feit.

Rotterdammertjes aan de maas

Het Rotterdammertje heeft de vorm van een bouwsteentje, dat de wederopbouw en de architectuur van Rotterdam typeert. En zoals met alle producten in het Rotterdams Warenhuis, is het snoepje ontwikkeld en geproduceerd in Rotterdam.

Benieuwd naar hoe de stad Rotterdam smaakt? Probeer eens een doosje Rotterdammertjes! Ook leuk om cadeau te doen. Het snoepje is Halal, vegetarisch en glutenvrij.

Mooie productjes