Rijnmond vanuit de wolken | Het Rotterdams Warenhuis

Rijnmond vanuit de wolken

39,95

Rijnmond vanuit de wolken is het logische vervolg op Rotterdam vanuit de wolken. Het enorme succes en de vondst van nog meer Rotterdamse pareltjes van foto’s hebben de makers doen besluiten dit boek met nieuw gevonden foto’s te maken. Naast hele mooie luchtfoto’s van Rotterdam zijn er ook foto’s van randgemeenten opgenomen. Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Ridderkerk, Vlaardingen, Maassluis, Schiedam, Hoogvliet, Spijkenisse, Heenvliet, Poortugaal, Zwartewaal, Brielle, Oostvoorne, Rockanje, Rozenburg en Hoek van Holland.

Ook dit boek is weer een waar meesterwerk geworden.

ZAKELIJK: Geïnteresseerd in meer dan 10 boeken? Neem dan contact met op via zakelijk@hetrotterdamswarenhuis.nl!

  • Betaal snel en gemakkelijk met iDeal of Creditcard
  • Voor 15:00 besteld = dezelfde dag verzonden! (we kunnen dit niet garanderen op dit moment)
  • Gratis verzending vanaf €75,- euro
Categorieën: , , ,
afmeting
  • 290 x 240 (liggend)
aantal foto's
  • 320
uitgave
  • luxe hardcover
pagina's
  • 312

“Rijnmond vanuit de wolken” is de aanvulling op de in 2020 uitgekomen “Rotterdam vanuit de wolken”. Het redactieteam heeft zoveel nieuwe, unieke luchtfoto’s in de archieven van Bart Hofmeester ontdekt dat dit een 2de boek in de serie mogelijk maakte. In hetzelfde formaat, maar nog weer dikker: liefst 312 pagina’s met 320 spetterende foto’s van het Rotterdam van 1950-1990.

 

Bart Hofmeester (1921-2001) was een van de pioniers van de commerciële luchtfotografie. Vanaf de jaren 50 hing de Rotterdammer geregeld in een Cessna ergens boven onze mooie stad. ,,Ik heb Rotterdam zien groeien onder mijn vingers”. Het boek (2 kg zwaar, 312 pagina’s dik) geeft een fantastisch overzicht hoe Rotterdam wordt opgebouwd. Werkelijk uniek.

Bart Hofmeester heeft tienduizenden foto’s van Rotterdam gemaakt en geen enkele foto in dit boek zou vandaag de dag nog gemaakt kunnen worden. Alles is ingehaald door de tijd.

Van een volledig weggevaagde binnenstad net na de 2de wereldoorlog toont dit boek de groei en wederopbouw van Rotterdam. Afgedrukt op groot formaat, zodat de beelden, gemaakt tussen 1950 en 1990, goed tot hun recht komen. Een nostalgische vogelvlucht door de jaren heen. Niet eerder zijn zo veel Rotterdamse wijken vanuit de hoogte in één boek gepubliceerd. Alles is herkenbaar, maar je beseft ook: wat is er in die halve eeuw ongelofelijk veel veranderd.

Het boek is niet alleen een verzameling van ragscherpe foto’s van Rotterdam, maar je kan er ook uren in verdwijnen om te zoeken naar die plekjes die er nog wel zijn, maar niet meer bestaan. “Daar woonde in vroeger” en “kijk nou ‘s hoe het is veranderd” zijn veel gehoord bij het lezen van dit waanzinnig mooie tijdsdocument.

"Rijnmond vanuit de wolken"